Najpredávanješie produkty

Informácie

Zobrazené produkty

Pohánkové vločky /200g/ Zväčšiť

Pohánkové vločky /200g/

Nové

Pohánka nepatrí medzi obilniny, bližšie má k rebarbore alebo k šťaveľu, ale semená sa využívajú ako náhrada za obilie pre ľudí trpiacich celiakiou. Trojhranné zrnká sa spracovávajú na krúpy a jemnú hnedastú múku. Vzhľadom a chuťou sa podobajú na ryžu.

Viac detailov

1,25 €

Detaily

Z minerálnych látok sa v pohánke nachádza mangán, zinok, selén a meď, z vitamínov B1 a B2, niacín, vitamín E a C. Obsahuje tiež rutín, ktorý spomaľuje starnutie. Obsah škrobu v semene je približne 70 %, je preto dôležitým zdrojom sacharidov. Nenasýtené mastné kyseliny znižujúce hladinu škodlivého cholesterolu v krvi sú v pohánke tiež bohato zastúpené. Vláknina zasa pomáha v boji proti vysokému krvnému tlaku.

Liečivé účinky pohánky

◗ pomáha pri žilných chorobách, kŕčových žilách, hemoroidoch
◗ rutín v pohánke pomáha pri všetkých cievnych ochoreniach, zápaloch všetkého druhu a krvácaní z ďasien a nosa
◗ posilňuje väzivové tkanivá a uľavuje pri hemoroidoch
◗ podporuje prekrvovanie
◗ posilňuje nedostatočné libido alebo potenciu
◗ preventívne pôsobí proti reumatickým chorobám a artritíde
◗ posilňuje imunitný systém
◗ pôsobí na reguláciu krvného obehu

Použitie

Pohánka sa môže použiť namiesto ryže, do polievok alebo ako príloha, ďalej do plniek, fašírok a do kaší, ako múka na prípravu lievancov, palaciniek. Z pohánkovej krupice sa robia halušky do polievky, prípadne knedle. Pohánkové vločky sú výborné na raňajky s jogurtom alebo ako závarka do polievky.

Základný recept na varenie pohánky

Pohánku prepláchnite na sitku vodou a potom ju vložte do osolenej vody, ktorá je jedenapolnásobkom objemu pohánky. Varte ju 7 až 8 minút. Po čiastočnom vychladnutí môžete pridať olej, prípadne bylinky, a podávať ako prílohu alebo ďalej spracovať. Pohánkové krúpky alebo lámanka sa nevaria, len ich zalejte vriacou vodou a prikryte dekou alebo uterákom, aby napučali.

Hodnotenia

Žiadne komentáre.

Napísať hodnotenie

Pohánkové vločky /200g/

Pohánkové vločky /200g/

Pohánka nepatrí medzi obilniny, bližšie má k rebarbore alebo k šťaveľu, ale semená sa využívajú ako náhrada za obilie pre ľudí trpiacich celiakiou. Trojhranné zrnká sa spracovávajú na krúpy a jemnú hnedastú múku. Vzhľadom a chuťou sa podobajú na ryžu.

Napísať hodnotenie

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj:

8 other products in the same category: