Najpredávanješie produkty

Informácie

Zobrazené produkty

Pšeno /500g/ Zväčšiť

Pšeno /500g/

Nové

V minulosti to bola práve ryža, ktorá pšeno vytlačila z jedálnička mnohých európskych kuchýň. Dovtedy ju naši predkovia jedli bežne, dnes sa k nej opäť vraciame. Jej najväčším pozitívom je, že ide o obilninu, ktorá je zásaditá – ako jediná zo všetkých obilnín.

Viac detailov

1,80 €

Detaily

Čo je pšeno?

Proso bez semenných šupiek (častá potrava vtákov). Guličky sú malé, žltkasté a chutia sladkasto. Obilnina má pôvod v Číne. Obsahuje bielkoviny (12 %), tuky (4 %), sacharidy (68 %), minerály a vitamíny (B). Má vysoký obsah železa a kremíka. 10 dekagramov pšena obsahuje 1490 kJ.

Pšeno je dobre stráviteľné, výživné, chutné a sýte, vhodné aj pre celiatikov, pretože neobsahuje lepok. Nutričnou hodnotou sa vyrovná ovseným vločkám. Nenáročné na prípravu.

Najskôr pšeno dôkladne umyte. Potom ho sparte vriacou vodou, prepláchnite studenou a nechajte odkvapkať. (Sparením sa odstráni jeho horká chuť). Pšeno potom varte v osolenej vode či v mlieku. Stačí ho variť trochu, jeho objem sa totiž niekoľkonásob­ne zvýši.

Pšeno ako príloha – použite 1,5 násobný objem tekutiny, varte ho asi 15 minút a nechajte zovrieť v hrnci pod pokrievkou. Tesne pred konzumáciou pokvapkajte pšena olivovým olejom, bude lahodnejšie.

Pšeno ako kaša – objem tekutiny zvýšte na 3–4 násobok. Primiešajte do nej posekané voňavé vňate. Kaša sa hodí k jedlám zo zeleniny.

Hodnotenia

Žiadne komentáre.

Napísať hodnotenie

Pšeno /500g/

Pšeno /500g/

V minulosti to bola práve ryža, ktorá pšeno vytlačila z jedálnička mnohých európskych kuchýň. Dovtedy ju naši predkovia jedli bežne, dnes sa k nej opäť vraciame. Jej najväčším pozitívom je, že ide o obilninu, ktorá je zásaditá – ako jediná zo všetkých obilnín.

Napísať hodnotenie

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj:

18 other products in the same category: