Najpredávanješie produkty

Informácie

Zobrazené produkty

Jojobový olej Zväčšiť

Jojobový olej

Nové

Veľmi vhodný pre starostlivosť o vlasy pri suchých koncoch. Jojoba má prírodný slnečný UV ochranný faktor tri až štyri, podporuje dlhotrvajúce opálenie, používa sa  ako základný olej pre éterické oleje a oleje na opaľovanie, používa sa  na výrobu domácich krémov.

Viac detailov

11,90 €

Detaily

Jojoba (Simmondsia chinensis), v skutočnosti "Ho-Ho-ba", z jazyka " Papago indiánov , "špecificky jojoba je jediný druh v monotypickom rode Buxus, jediný rod z čeľade Simmondsiaceae. Meno dostal po  britskom  botanikovi Simmondsia Thomas Williams Simmonds († 1804 v Trinidad).

Vegetatívne funkcie Jojoba rastie ako vždyzelený, bohato rozvetvený ker do výšky 0,5 až 4 m. Má kohútikové korene, ktoré môžu preniknúť asi dva metre do zeme.  Listy sú krátke, jednoduché, kožovité, dlhé 2 až 4 cm.

Kvetenstvo a kvety Ker sa skladá zo samčích a samičích kvetov. Samčie kvety sú zlúčené  na niekoľkých miestach dohromady a samičie kvety sú väčšinou osamelé v pazuchách listu. Samčie kvety sú žlté, 3 až 4 mm veľké. Samčie kvety obsahujú väčšinou dva kruhy po piatich tyčinkách (zriedka štyri alebo šesť). Samičie kvety sú malé a sýto zelené.  Opeľovanie prichádza pomocou vetra alebo hmyzu. Kalíšky samičích kvetov sú väčšie a v  dospelosti majú približne 10 až 20 mm.

Plody a semená Kapsule semená sú zrelé 3 až 6 mesiacov po počatí a otvoria sa k vydaniu semená. Hnedé, vráskavé semená sú o veľkosti malej olivy. Veľké, rovné embryo je dobre vyvinuté. Obsahujú látky zvané proanthocyanidíny. Semená obsahujú glykosidy a tekuté vosky z esterov s vysokou molárnou hmotnosťou.

Výskyt Jojobe sa darí v polopúšte a púšti ako  v Mexiku , Kalifornii a Arizone v oblasti Sonoran. Jojobový ker pochádza z Číny.

Použitie plody obsahujú až 50% kvapalného vosku (to nie je tak, ako u iných rastlinných olejov). Tento vysoko kvalitný rastlinný vosk sa používa na kozmetické a priemyselné účely. Obsahuje tiež  vitamín A a vitamín E.  Vzhľadom ku svojmu výhodnému zloženiu mastných kyselín na kožu  je vhodný pre všetky typy pleti. Chráni pokožku pred vysušením bez vzniku mastného film na pokožke- dobre sa vstrebáva,  je mierne protizápalový a upokojujúci, aróma je veľmi nízka. Používa sa ako masážny olej na strie. Je tiež veľmi vhodný pre starostlivosť o vlasy pri suchých koncoch. Jojoba má prírodný slnečný UV ochranný faktor tri až štyri, podporuje dlhotrvajúce opálenie, používa sa  ako základný olej pre éterické oleje a oleje na opaľovanie, používa sa  na výrobu domácich krémov.

 

Hodnotenia

Žiadne komentáre.

Napísať hodnotenie

Jojobový olej

Jojobový olej

Veľmi vhodný pre starostlivosť o vlasy pri suchých koncoch. Jojoba má prírodný slnečný UV ochranný faktor tri až štyri, podporuje dlhotrvajúce opálenie, používa sa  ako základný olej pre éterické oleje a oleje na opaľovanie, používa sa  na výrobu domácich krémov.

Napísať hodnotenie

30 other products in the same category: